Tsubasa Masuwaka news….



A new photobook

Tsubasa recently blogged about another new photobook she has coming out. Entitled ‘Les Aisles’ it is based in Paris, with familiar landmarks and Parisian streets used as backdrops. Apparently there will also be a Q&A section.
The first 1000 people to buy the photobook will also receive a special edition ‘Les Aisles’ Dolly Wink eyelash case.
It costs 1575円 (with tax) and is released on the 26th February.
Candydoll
In other Tsubasa related news, the Candydoll website has a new layout celebrating the February 23rd release of the new highlighter and blusher colours. This includes new pictures of Tsu-chan showing off the ‘Carrot Orange Blush’ – which I think looks cute. Let’s hope it looks this lovely on everyone.
I admit I may have judged it too harshly before, but can you really blame me when it has carrot in the name ;D
Source; 1, 2

Candydoll….

The ever lovable Tsubasa Masuwaka posted on her blog today, about 3 new products from the ‘Candydoll’ range. These include; finishing powder, highlighter and blusher.
The finishing powder and highlighter seem like your average powders but the blusher comes in a rather odd colour. Carrot Orange. Yep, you heard me right. There are no real pictures that show it off properly right now, but it seems a little hard to imagine…maybe it’s just the use of the word carrot haha.
I personally wasn’t a massive fan of the original baby pink blusher by ‘Candydoll’…at least not the way that Tsubasa wore it (I wear a similar shade, and I use it subtly). But it seemed to sell well, and Magazines such as Popteen raved about it…but then they would have to ;D
However, MAC do an orange in their ‘Cremeblend Blush’ range, and it has sold out of the online store.
So what do you guys think, could ‘Carrot Orange Blusher’ be the next big thing?
Source; 1

Ageha Eye-Type, Make-up Tutorial Quiz….


I am currently having problems with my internet at home, therefore I am stealing my bf’s. This unfortunately means I have no access to the majority of my Gal resources, until I can be bothered to carry my Vaio all the way to his D:

So for now, here is a ‘Eye-Type, Make-up Tutorial Quiz’ as seen in Ageha, and translated by myself.
I translated this around a month ago, and whereas my Japanese is still only competent I enjoyed translating this (if you can correct/adjust my translation, please let me know). Simply follow the questions, and you will end up paired with an ‘eye type’ complete with a make-up tutorial to compliment your eyes perfectly.
Which eye-type/model were you paired with?

http://i45.tinypic.com/2jagisj.jpg

Question 1.
白目の広さは? The (white)space of your eyes…?
a. 広め外国人風 – In the style of a foreigner – large?
b. せまめで黒目がち – It and the Iris are narrow – Asian style?
Answer A: Go to question 4.
Answer B: Go to question 2.

Question 2. 
二重のくいこみは? The fold of your eyes…? (double eyelid)
a. 強い – Strong (noticeable)
b. 弱い – Weak (small)
Answer A: Go to question 3.
Answer B: Go to question 5.

Question 3.
目と目の距離は? The distance (separation) between your eyes…?
a. 離れめ – Separated (far apart)
b. 近め – Close together
Answer A: Go to question 6.
Answer B: You got Chihuahua eyes: http://img189.imageshack.us/i/age2.jpg/

Question 4.
縦or横、どうちに大きい? The largest length is: vertical or horizontal? (which part of your eye is longest, horizontally across or vertically across?)
a. 横 (horizontal)
b. 縦 (vertical)
Answer A: Go to question 7.
Answer B: Go to question 5.

Question 5.
二重のかたちは? What shape are the fold of your eyes?
a. 末近型 (close at the end – inner eyelid?)
b. 平行型 (parallel)
Answer A: Go to question 6.
Answer B: Go to question 8.

Question 6.
蒙古ひだ(目頭の切れ込み)はある? Do you have a non-double eyelid?
a. あり (have)
b. なし (without)
Answer A: You got Rabbit eyes: http://img204.imageshack.us/i/age3u.jpg/
Answer B: You got Bambi eyes: http://img189.imageshack.us/i/age5.jpg/

Question 7.
タレ目 ? ツリ目? Eyes that drop downward or upward?
a. タレ目 (drooping eyes, example: http://i47.tinypic.com/oh5zcy.jpg)
b. ツリ目 (slanted upward eyes, example: http://i50.tinypic.com/xl01fq.jpg)
Answer A: Go to question 8.
Answer B: You got Cat eyes: http://img706.imageshack.us/i/age8.jpg/

Question 8.
目とまゆげの距離は? What is the distance between your eyes and eyebrows?
a. 遠い (far)
b. 近い (close)
Answer A: Go to question 9.
Answer B: You got Mixed race eyes: http://img204.imageshack.us/i/age7.jpg/

Question 9.
白目のハジとハジの高さは? The line from one side of your eye to the other?
a. 同じくらい (the same)
b. 目尻が高い (one corner is slightly higher)
Answer A: You got Doll eyes: http://img130.imageshack.us/i/age6.jpg/
Answer B: You got Idol eyes: http://img189.imageshack.us/i/age5.jpg/